Acasă Politic Ministrul de Externe CONDAMNĂ declarațiile făcute de Stoianoglo: ”Implicarea numelui unui înalt...

Ministrul de Externe CONDAMNĂ declarațiile făcute de Stoianoglo: ”Implicarea numelui unui înalt demnitar al Uniunii Europene drept justificare a unor răfuieli politice personale și interne este un act regretabil și foarte periculos”

0

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, susține că atacul de astăzi al procurorului General în adresa inclusiv a unui demnitar de stat, ca fiind unul ”inacceptabil”. Poziția acestuia a fost expusă printr-un mesaj lansat pe o rețea de socializare, precizând că atitudinea lui Stoianoglo este condamnată categoric.

În legătură cu declarațiile publice inacceptabile ale actualului Procuror General și implicarea numelui unui înalt demnitar al Uniunii Europene drept justificare a unor răfuieli politice personale și interne este un act regretabil și foarte periculos în relația cu partenerii noștri externi.
Procesele de investigație urmează să țină cont cu strictețe de prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice și să evite orice fel de acțiuni care periclitează integritatea comunicării diplomatice sau care ar prejudicia statutul personalului diplomatic acreditat în Republica Moldova.
Condamn categoric acestă atitudine, fiind bine cunoscut faptul că reforma justiției și stârpirea corupției face parte din angajamentele noastre solicitate de cetățeni și care se află constant pe ordinea zilei în dialogul cu UE, a scris Nicu Popescu.

Precizăm că Alexandr Stoianoglo l-a acuzat astăzi pe ex-ambasadorul UE în RM din ultimii patru ani, Peter Michalko, precum că ultimul ar fi avutcorespondență cu fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Acesta l-ar fi susținut, iar ultimul i-ar fi raportat fiecare pas. 

„Peter Michalko a fost într-o corespondență directă și apropiată cu fostul șef al Procuraturii Anticorupție. Viorel Morari îi raporta orice mișcare și-l ”aproviziona” din plin cu materiale de uz intern, acte procesuale în interesele sale și împotriva PG. Consecințele unei asemenea apropieri de conducerea Delegației UE la Chișinău sunt evidente, având în vedere bogata rețea de ONG-uri de media, experți în politici și reforme, care evident sunt finanțați pentru a fi independenți”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Potrivit procurorului general, „dialogul lui Viorel Morari cu Excelența Sa, Ambasadorul Peter Michalko a început exact în perioada Concursului la funcția de Procuror General și evident că această temă îl preocupa destul de mult pe domnul Ambasador”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.