Acasă Extern Ministru: Bulgaria este pregătită să treacă la moneda unică euro

Ministru: Bulgaria este pregătită să treacă la moneda unică euro

0

Bulgaria va trece la moneda unică europeană de la 1 ianuarie 2024, a declarat vineri viceprim-ministrul și ministrul Finanțelor Asen Vasilev, răspunzând la întrebările membrilor Parlamentului, relatează agenția Armenia News.

În prezent, Bulgaria susține că este pe deplin pregătită din punct de vedere tehnic pentru introducerea monedei euro, rămânând doar câteva sarcini mici de finalizat, astfel că data de 1 ianuarie 2024 nu este pusă la îndoială de liderii politici ai acestei țări, transmite SafeNews.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Întrebarea este dacă este necesar să se desfășoare o campanie de informare, pentru ca toată lumea să înțeleagă ce înseamnă trecerea la euro, a mai menționat ministrul Vasilev.

Cu cinci luni înainte de introducerea monedei euro și un an după aceea, prețurile din magazine vor fi indicate atât în leva, cât și în euro.

La o lună de la intrarea în zona euro, se va putea plăti atât în euro, cât și în leva. Iar timp de șase luni, schimbul de leva cu euro va fi gratuit.

Cursul de schimb va rămâne neschimbat: 1,95583 leva pe 1 euro.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.