Acasă Justiţie Ministerul Justiției vrea să reorganizeze judecătoriile din Moldova

Ministerul Justiției vrea să reorganizeze judecătoriile din Moldova

0

Ministerul Justiției vrea să reorganizeze mai multe judecătorii din Moldova. Ar urma să „dispără” Curțile de Apel Bălți, Chișinău, Cahul și Comrat, iar în locul lor vor funcționa Curtea de Apel Centru, Curtea de Apel Nord și Curtea de Apel Sud.

Curtea de Apel Comrat urmează să fuzioneze cu cea de la Cahul în procesul reorganizării în Curtea de Apel Sud, scrie realitatea.md.

Ministerul Justiției mai consideră necesar ca judecătoria Anenii Noi va fi absorbită de cea de la Căușeni.

„Judecătorii curților de apel fuzionate se consideră judecători ai curții de apel nou create. Unitățile de grefieri și de asistenți judiciari din cadrul curților de apel fuzionate vor fi transferate la Curtea de Apel Sud. Grefierii și asistenții judiciari din cadrul curților de apel fuzionate vor fi angajați în regim prioritar la Curtea de Apel Sud.

Judecătorii din cadrul Judecătoriei Anenii Noi, după fuzionare, se consideră judecători ai Judecătoriei Căușeni. Unitățile de grefieri și de asistenți judiciari din cadrul Judecătoriei Anenii Noi vor fi transferate la Judecătoria Căușeni. 

Grefierii și asistenții judiciari din cadrul Judecătoriei Anenii Noi, după fuzionare, vor continua să activeze în sediile secundare ale Judecătoriei Căușeni, până la crearea condițiilor necesare pentru amplasarea lor în sediul central al judecătoriei respective”, conform Ministerului Justiției.

Specialiștii din secretariate ar putea fi reangajați în instanțele care au fuzionat, în limita locurilor vacante disponibile. Numărul unităților de personal din aceste subdiviziuni se va modifica în funcție de necesitate, pe măsura reorganizării.

Decizia mai prevede și eventuala schimbare a sediilor mai multor judecătorii regionale. Autoritățile punctează că hotărârea nu are drept scop majorarea sau micșorarea numărului general de posturi de judecători sau de angajați ai instanțelor și nici nu prevede modificări privind salariile lor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.