Acasă Social Ministerul Agriculturii a discutat posibilitățile de import și export de cai

Ministerul Agriculturii a discutat posibilitățile de import și export de cai

0

Posibilităţile de import şi export de cai în Uniunea Europeană în scopuri comerciale şi sportive au fost discutate la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, împreună cu asociaţiile de crescători de cai, reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) şi ai mediului academic.

În acest sens, au fost analizate cerințele specifice ale UE pentru importul și exportul de cai, inclusiv standardele de sănătate, siguranță și bunăstare a animalelor.

Participanții la întâlnire au analizat provocărilor cu care se confruntă sportivii și proprietarii de cai în încercarea de a participa la competițiile internaționale, menționând că accesul la competițiile internaționale ar putea îmbunătăți reputația Republicii Moldova ca producător de cai de calitate și ar putea aduce beneficii economice semnificative.

Reprezentanții MAIA au informat că s-a avansat cu revizuirea și îmbunătățirea legislației actuale pentru a facilita exportul și mișcarea transfrontalieră a cailor, iar acest proces va contribui semnificativ la îmbunătățirea accesului pe piețele internaționale și la participarea la competițiile sportive. 

În continuare, Ministerul va purta dialogul cu fermierii, crescătorii de cai, organizațiile sportive și alte părți interesate pentru a asigura că legislația este eficientă și aplicabilă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.