Acasă Comunicate de presă Militar, împușcat în Transnistria: Reacția Biroului politici de reintegrare

Militar, împușcat în Transnistria: Reacția Biroului politici de reintegrare

0

Biroul politici de reintegrare a venit cu o reacție după ce un militar de 19 ani din forțele armate ilegale din Transnistria a fost împușcat mortal în timpul unor exerciții. Într-un comunicat remis presei, Biroul politici de reintegrare menționează că s-a autosesizat în legătură cu acest incident tragic.

„În legătură cu acest fapt solicităm organelor de drept să investigheze acest incident în regim de urgență și să întreprindă acțiunile legale ce se impun și de asemenea atragem atenția Oficiului Avocatului Poporului și partenerilor internaționali asupra necesității de a monitoriza acest caz în regim prioritar și de a acorda toate formele de asistență disponibile și relevante în acest sens.
Pentru a afla mai multe detalii despre circumstanțele acestui caz, prin canalul de dialog al reprezentanților politici va fi transmisă adresarea de resort, cu informarea concomitentă a mediatorilor și a observatorilor internaționali din cadrul formatului de negocieri ,,5+2””, se arată în comunicat.

Totodată, Biroul politici de reintegrare menționează că acesta nu este primul caz tragic, soldat cu pierderea de vieți umane, în împrejurări neclare.

„Continuarea situațiilor de acest gen provoacă foarte mari îngrijorări și determină indispensabilitatea mobilizării eforturilor tuturor actorilor interni și externi cu pârghii de intervenție în vederea prevenirii și contracarării riscurilor ce duc la asemenea situații, revenirii în albia de respectare a drepturilor și a libertăților fundamentale ale omului și a apărării prin toate mijloacele posibile a locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.
Biroul condamnă cu vehemență acțiunile și activitățile ilegal desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova și care prin caracterul lor iresponsabil expun la riscuri iminente viața și sănătatea cetățenilor, precum și le lezează drepturile lor inalienabile”, mai scrie în comunicat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.