Acasă Politic Milionarii din Parlament: Lista deputaților cu venituri mai mari de un milion...

Milionarii din Parlament: Lista deputaților cu venituri mai mari de un milion de lei în 2023

0

22 de deputați din Legislativul Republicii Moldova au avut în anul 2023 venituri mai mari de un milion de lei. Potrivit portofoliului financiar elaborat de către asociația Promo-LEX, cel mai generos venit, anul trecut, l-a înregistrat deputata fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate” (PAS), Munteanu-Pojoga Angela, cu o sumă totală de 3,3 milioane de lei, transmite tv8.md.

În top 3 al deputaților cu cel mai mare venit înregistrat în 2023, se mai regăsesc și Dascălu Iulia (2,7 milioane de lei) și Novac Larisa (1,7 milioane de lei), ambele din aceeași fracțiune parlamentară, PAS.

Din totalul de 22, 16 milionari sunt de la PAS, patru din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) și doi sunt neafiliați.

De asemenea, Promo-LEX a publicat și lista deputaților ale căror datorii personale și familiale au depășit un milion de lei. Astfel potrivit infograficului, cel mai îndatorat parlamentar este Ion Șpac (PAS), cu 8,3 milioane de lei. Acesta este urmat de către Marina Tauber cu 3,1 milioane de lei și deputatul BCS, Adrian Albu, cu 2,5 milioane de lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.