Acasă Extern Milioane de oameni infectați cu coronavirus într-o singură zi în China

Milioane de oameni infectați cu coronavirus într-o singură zi în China

0

Aproape 37 de milioane de oameni din China s-ar fi infectat cu Covid-19 într-o singură zi săptămâna aceasta, potrivit estimărilor autorității guvernamentale în domeniul sănătății.

Aproximativ 248 de milioane de oameni, sau aproape 18% din populație, au contractat probabil virusul în primele 20 de zile ale lunii decembrie, potrivit procesului verbal de la o ședință internă a Comisiei Naționale de Sănătate din China. Dacă este exactă, rata de infecție ar depăși recordul zilnic anterior de aproximativ 4 milioane, stabilit în ianuarie 2022, transmite SafeNews.md cu referire la protv.ro.

Eliminarea rapidă de către Beijing a restricțiilor ”Covid Zero” a dus la răspândirea nestingherită a variantelor Omicron în rândul populației cu niveluri scăzute de imunitate naturală, scrie Bloomberg.

Potrivit estimărilor agenției, mai mult de jumătate dintre locuitorii provinciei Sichuan din sud-vestul Chinei și din capitala Beijing sunt infectați. De asemenea, se raportează că aproximativ 5.000 de oameni mor pe zi din cauza coronavirusului și a consecințelor acestuia în țară.

Din cauza noului focar de coronavirus din China, companiile de logistică au încetat să facă față sortării transporturilor.

La începutul lunii decembrie, China a anunțat relaxarea restricțiilor de carantină din cauza COVID-19 și reducerea testelor în masă și a testelor regulate. Autoritățile au făcut acest pas după o săptămână de proteste în masă în Orientul Mijlociu, care au apărut pentru prima dată de când Xi Jinping a venit la putere.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.