Acasă Social Michalko, despre recunoașterea certificatelor moldovenești de vaccinare: ”Cred că vor putea călători...

Michalko, despre recunoașterea certificatelor moldovenești de vaccinare: ”Cred că vor putea călători în UE”

0

Moldovenii vor putea călători în spațiul european în perioada estivală. O declarație în acest sens a fost făcută, de către ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, care a ținut să precizeze că este important ca „statele-partenere al UE, precum Moldova” să fie conectate la sistemul european de certificare a documentelor privind imunizarea contra coronavirusului.

Cred că vor putea călători în UE, pentru că țări precum Grecia, dar și altele, își deschid deja frontierele pentru turiști. Desigur, rămâne în vigoare prevederea privind prezentarea rezultatului negativ al testului PCR, este important. Pentru călătorii care vor să tranziteze mai multe state este mai bine să dețină un document privind vaccinarea. UE lucrează în prezent asupra acestui aspect. Cred că este foarte important să fie conectate și statele-partenere, precum Moldova. Procesul este în desfășurare”, a spus ambasadorul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.