Acasă Uncategorized Metroul din Moscova introduce plata cu ajutorul unui sistem de recunoaștere facială

Metroul din Moscova introduce plata cu ajutorul unui sistem de recunoaștere facială

0

Moscoviții își vor achita călătoria cu metroul printr-un sistem inovativ, de primăvara viitoare. Autoritățile din capitala Rusiei se pregătesc să introducă plata cu ajutorul unui sistem de recunoaștere facială, o premieră mondială, scrie Moscow Times.

Viceprimarul Moscovei responsabil de transportul public, Maxim Liksutov, a declarat vineri, 18 septembrie, că locuitorii orașului ”nu mai sunt impresionați” de tehnologia touchless cu care pot plăti un bilet la metrou, adică prin intermediul cardului bancar și al telefoanelor smart.

”Metroul se îndreaptă spre un nou nivel: plata cu fața”, a declarat Liksutov, adăugând că ”implementăm și testăm activ tehnologia și vom încerca să echipăm cel puțin un turnichet cu această funcție, în fiecare stație de metrou, până primăvara viitoare”.

Viceprimarul a mai afirmat că niciun metrou din lume nu a implementat la scară largă un sistem de plată prin recunoaștere facială și că Moscova are ”toate șansele” să fie prima capitală care face asta.

”Imaginați-vă că turnicheții se deschid în fața voastră ca ușile glisante de la magazine”, a descris el funcționarea sistemul.

”Sună puțin fantastic, dar acesta este viitorul nostru imediat”.

Tehnologia de recunoaștere facială va fi folosită și ca un instrument de supraveghere, nu doar pentru a crește confortul călătorilor.

Metroul din Moscova plănuiește să instaleze în jur de 12.300 de camere cu funcția de recunoaștere facială în 1.500 de vagoane de metrou, până la sfârșitul acestui an.

Autoritățile din capitala Rusiei au introdus deja această tehnologie, ca parte a unei rețele de aproape 200.000 de camere de supraveghere, în toată Moscova, pentru a-i găsi pe infractori și pe suspecți, potrivit autorităților moscovite.

libertatea.ro

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.