Acasă Politic Mesajul lui Igor Dodon pentru Alexandr Lukașenko și poporul belarus

Mesajul lui Igor Dodon pentru Alexandr Lukașenko și poporul belarus

0

Ex-președintele Igor Dodon a transmis un mesaj de felicitate pentru pe liderul autoritar de la Minsk, Alexandr Lukașenko, de ziua independenței Republicii Belarus marcată la 3 iulie. Într-o postare pe o rețea de socializare, Dodon menționează că R. Moldova și Belarus sunt legate de o prietenie puternică.

„Îl felicit sincer pe Alexandr Grigorievici Lukașenko și pe tot poporul prietenos din Belarus cu Ziua Independenței! Moldova și Belarus sunt legate de o prietenie puternică și de o cooperare reciproc avantajoasă în multe domenii. Sunt convins că aceste legături puternice se vor întări de-a lungul anilor.
Îi doresc din suflet lui Alexandr Grigorievici noi realizări impresionante în beneficiul țării și al tuturor oamenilor din Belarus, prosperitate și bunăstare!”, a scris Dodon.

Republica Belarus și-a sărbătorit ieri 3 iulie, Ziua Independenței, care marchează eliberarea de sub fascism a orașului Minsk, în 1944.

Belarus are o suprafaţă de 207.600 kilometri pătraţi şi o populaţie de 9,49 milioane de oameni. Capitala ţării este oraşul Minsk. Printre marile oraşe se numără Brest, Grodno, Gomel, Vitebsk, Moghiliov, Bobruisk, Orşa şi altele.

După șapte decenii în care a fost republică constituentă a URSS, Belarus și-a obținut independența în 1991.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.