Acasă Social Mesajul de adio. Ambasadorul UE, Peter Michalko, a părăsit R.Moldova

Mesajul de adio. Ambasadorul UE, Peter Michalko, a părăsit R.Moldova

0

Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, și-a încheiat misiunea și a părăsit teritoriul R.Moldova.

Părăsim astăzi Moldova, după patru ani în funcția de ambasador al UE. Am fost fericiți aici și am găsit o mulțime de prieteni în această frumoasă țară. Vom fi mereu fericiți ori de câte ori ne vom putea întoarce și să vedem prosperă Moldova și poporul ei! Toate cele bune, Moldova, toate cele bune pentru voi, dragi prieteni!”, a scris diplomatul pe pagina sa de Facebook.

Cu un comentariul la cele scrise a venit și Ambasadorul României, Daniel Ioniță: „Dragă Peter, poți ieși din Republica Moldova, dar Republica Moldova nu va ieși niciodată din tine. Succese în noua ta funcție și o să ne vedem… data viitoare!”.

De menționat că locul lui Peter Michalko ar urma să fie preluat de Janis Mazeiks, desemnat pentru această funcție încă la 2 iulie. Acesta își va începe activitatea în țara noastră chiar din prima zi de toamnă – 1 septembrie.

Mazeiks este licențiat în științe politice la Universitatea din Letonia și masterand în drepturile omului și democratizare, la Universitatea din Padova, Italia.

S-a lansat în diplomație în anul 1995, deținând mai multe funcții, atât în aparatul central, cât și în misiuni. 3 ani a fost Reprezentantul Permanent al Letoniei pe lângă Consiliul Europei. A fost șeful Departamentului organizații internaționale și drepturile omului.

În perioada 2006-2007 a fost consilierul președintelui leton pe politică externă. În 2007-2011 a fost ambasador, Reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la Geneva, iar în 2013 -2018 ambasador, Reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la New York.

În prezent, Janis Mazeiks este subsecretar de stat, director politic în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Letonia.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.