Acasă Politic Mesajul adresat de Maia Sandu la 29 de ani de la Războiul...

Mesajul adresat de Maia Sandu la 29 de ani de la Războiul de la Nistru

0

Astăzi, 2 martie, este marcată Ziua Memoriei și Recunoștinței, fiind comemorați eroii căzuți în Conflictul armat pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova din 1992. În acest sens președinta țării, Maia Sandu, a participat la o ceremonie alături de veterani, familii, militari și reprezentanți ai instituțiilor de stat la Monumentul Maicii Îndurerate.

„Ne închinăm în fața veteranilor și în fața luptei pe care au dus-o. O luptă cu spatele mereu vulnerabil, o luptă în care s-a călit Republica Moldova. Atacată în 1992 de cei care nu-i doreau independența, dezvoltarea și binele, țara noastră nici acum nu răsuflă liber. Clanurile corupte care au furat acest popor în anii ’90 continuă să fure și să se îmbogățească chiar și pe timp de ciumă, din contul oamenilor cinstiți”, a spus Sandu.

Totodată președinta a subliniat că în memoria celor căzuți, R. Moldova are datoria de a construi o societate a dreptății, cu locuri de muncă, educație și servicii medicale de calitate.

„În memoria celor care și-au dat viața apărându-și țara, avem datoria să nu cedăm în fața hoților. Avem datoria să construim o societate a dreptății, a bunăstării pentru toți. Să asigurăm oportunități pentru afaceri de succes, pentru crearea locurilor de muncă, să ne protejăm mediul, să asigurăm acces la educație și servicii medicale de calitate, să salvăm banii publici pentru a-i investi în satele și orașele noastre, să-i protejăm pe cei vulnerabili. Doar construind o societate sănătoasă, doar asigurând respect pentru lege și justiție, putem opri plecarea conaționalilor noștri și putem oferi cetățenilor noștri din dreapta și din stânga Nistrului soluții reale, putem realiza visul oamenilor care au luptat pentru țară.
În această luptă cu corupția, ne sprijinim pe forțele sănătoase ale societății noastre, pe acei oameni care și-au păstrat onoarea, patriotismul și curajul. Astfel de oameni reprezintă imunitatea societății noastre și în acest sistem de imunitate un rol deosebit îl au veteranii conflictului de pe Nistru.
Azi îi deplângem pe cei căzuți și pe cei răniți. Suntem alături de părinții nealinaţi la bătrâneţe, soțiile văduvite, copiii deveniţi orfani, suntem alături de toate familiile lovite nemilos şi pe nedrept de o mare durere. Suntem împreună pentru a ne ajuta, susține și apăra de pericole. Asta ne face să fim o țară”, a conchis Maia Sandu.

 R. Moldova marchează azi Ziua Memoriei și a Recunoștinței. Cu 29 de ani în urmă, în noaptea de 1 spre 2 martie 1992, odată cu asaltul Comisariatului de poliţie Dubăsari, au răsunat primele împuşcături care au şi însemnat începutul Războiului de la Nistru.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.