Acasă Extern Medvedev: Inamicul nostru nu este doar în gubernia Kiev a micii Rusii

Medvedev: Inamicul nostru nu este doar în gubernia Kiev a micii Rusii

0

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat duminică, 11 decembrie curent, că Rusia își intensifică producția „celor mai puternice mijloace de distrugere” pentru a contracara presupusa amenințare din partea Occidentului.

„Inamicul nostru nu s-a implantat puternic doar în gubernia Kiev a micii noastre Rusii. El este și în Europa, în America de Nord, Japonia, Australia, Noua Zeelandă și în alte locuri care au jurat supunere naziștilor timpurilor noastre”, a scris Medvedev duminică într-un mesaj pe contul său de Telegram, transmite SafeNews.md cu referire la realitatea.md.

„Iată de ce ne intensificăm producția celor mai puternice mijloacelor de distrugere. Inclusiv a celor bazate pe noi principii”, a adăugat fostul președinte rus, fără a da alte detalii.

Afirmațiile lui Medvedev intervin după ce președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, la Bișkek, ca Rusia ar putea lua în considerare adoptarea a ceea ce el a numit ca fiind conceptul loviturii preventive al Washingtonului.

„În primul rând, Statele Unite au dezvoltat conceptul de lovitură preventivă. În al doilea rând, ei dezvoltă un sistem de atac care vizează dezarmarea inamicului”, a declarat presei președintele Putin. Poate că Moscova ar trebui să se gândească la adoptarea „ideilor dezvoltate de americani pentru a-și asigura propria securitate”. 

„Doar ne gândim la asta”, a precizat liderul rus, într-un răspuns la întrebarea unui reporter, în care i s-a cerut să-și clarifice declarația de la începutul acestei săptămâni cu privire la utilizarea armelor nucleare.

În urmă cu câteva zile, Vladimir Putin avertiza că riscul unui război nuclear este în creștere, dar că Rusia nu va ataca prima.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.