Acasă Social Medici de la instituțiile medicale din țară, inclusiv de la cele private,...

Medici de la instituțiile medicale din țară, inclusiv de la cele private, vor fi selectați pentru a activa în Centrul Covid–19

0

Medici din cadrul instituțiilor medicale din țară, inclusiv de la cele private vor fi selectați pentru a activa în noua Instituţie Medico–Sanitară Publică Centrul COVID–19, instituită la Chișinău de către Ministerul Sănătății. O dispoziție în acest sens a fost aprobată ieri, de Comisia pentru Situații Excepționale.

Astfel „prin derogare de la prevederile art. 71 și art. 72 din Codul Muncii nr. 154/2003, conducătorii instituțiilor medico–sanitare publice republicane, municipale ori raionale, precum și administratorii prestatorilor de servicii medicale de drept privat sunt obligați să asigure detașarea tuturor lucrătorilor angajați către Instituţia Medico–Sanitară Publice Centrul COVID–19 Chișinău, în baza demersurilor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale sau directorului Instituţiei Medico–Sanitare Publice Centrul COVID–19 Chișinău”, se menționează în punctul 7 al dispoziției.

Salarizarea lucrătorilor medicali detașați în cadrul Instituţiei Medico–Sanitare Publice se va efectua pe deplin de către angajatorii de la locul de serviciu/de muncă de bază, cu achitarea integrală a tuturor drepturilor salariale lucrătorilor detașați, conform contractelor de muncă încheiate și legislației în vigoare.

Totodată, conducătorii autorităților publice, conducătorii instituțiilor medico–sanitare publice, precum și administratorii prestatorilor de servicii medicale de drept privat sunt obligați să asigure dotarea noii instituții, în baza demersurilor corespunzătoare ale Ministerului Sănătății ori ale Instituției Medico-Sanitare Publice.

În același context, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării vor asigura detașarea personalului aflat în subordine către noua instituție, cu achitarea integrală a tuturor drepturilor salariale subordonaților detașați, conform legislației în vigoare privind statutul persoanelor detașate.

Ieri, Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat instituirea unui nou centru, Instituţia Medico–Sanitară Publică Centrul COVID–19 Chișinău, al cărui fondator este Ministerul Sănătății. Centrul va fi condus de actualul director al Spitalului „Sfânta Treime”, Oleg Crudu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.