Acasă Extern Medicamentul care reduce cu 50% şansa de spitalizare a pacienţilor cu COVID

Medicamentul care reduce cu 50% şansa de spitalizare a pacienţilor cu COVID

0

Studiul Merck a constatat că 7,3% dintre cei cărora li s-a administrat molnupiravir au fost fie spitalizaţi, comparativ cu 14,1% dintre pacienţii cu placebo. Nu au existat decese în grupul cu molnupiravir, dar au existat opt decese la pacienţii cu placebo, transmite SafeNews.md cu referire la Mediafax.

În cadrul studiului molnupiravir a fost administrat la fiecare 12 ore timp de cinci zile.

„Disponibilitatea unui antiviral oral eficient va fi deosebit de utilă în suplimentarea vaccinării ca mijloc de reducere a proporţiei pacienţilor care au nevoie de îngrijiri spitaliceşti”, a declarat profesorul Penny Ward de la King’s College din Londra, potrivit Reuters.

Merck a declarat că secvenţierea virală făcută până acum arată că molnupiravirul este eficient împotriva tuturor variantelor de coronavirus, inclusiv Delta.

Compania a declarat că ratele evenimentelor adverse au fost similare atât pentru pacienţii cu molnupiravir, cât şi pentru cei cărora li s-a administrat placebo, dar nu a oferit detalii despre efectele secundare.

Compania are un contract guvernamental SUA pentru a furniza 1,7 milioane de tablete de molnupiravir la un preţ de 700 de dolari bucată. 

CEO-ul Davis a declarat că Merck are acorduri similare cu alte guverne din întreaga lume şi că este în discuţii cu mai multe ţări. Compania a mai precizat că intenţionează să implementeze o abordare de stabilire a preţurilor bazată pe criterii de venit ale ţărilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.