Acasă Extern Măsuri ușor relaxate de Crăciun și Anul Nou, anunțate în România

Măsuri ușor relaxate de Crăciun și Anul Nou, anunțate în România

0

Autoritățile anunță măsuri „ușor relaxate” de Crăciun și Anul Nou, dat fiind contextul pandemic ameliorat. De sărbători, se prelungește programul magazinelor și restaurantelor, iar masca nu va mai fi obligatorie în aer liber. Autoritățile avertizează să nu fie lăsată de tot garda jos, ca să putem trece cu bine de valul cinci, transmite SafeNews.md cu referire la tvr.ro.

Magazinele și restaurantele vor fi deschise până la ora 22:00. Accesul în mall și supermarket va fi permis atât vaccinaților și celor trecuți prin boală, cât și persoanelor care prezintă un test PCR de 72 de ore sau test antigen de 48 de ore.

În magazinele mici nu va fi nevoie de niciun document.

Cu condiția să nu se creeze aglomerație, sălile sportive, de teatru sau cinematograf vor putea fi ocupate până la 50 la sută de oameni vaccinați, trecuți prin boală sau testați.

De sărbători, cazarea în hoteluri și pensiuni este permisă și pe baza de test COVID. De Crăciun și de Anul Nou, restaurantele sunt deschise toată noaptea.

Autoritățile avertizează în același timp că restul măsurilor de protecție trebuie respectate cu strictețe.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: Încercăm o întoarcere la normalitate și la o reconciliere cu populația. Aceste reguli care par mai relaxate trebuie respectate. Decât să avem reguli stricte, extrem de limitative care să nu fie respectate, mai bine mai relaxate, dar respectate.

Șeful DSU, Raed Arafat: Cu cât se respectă regulile de prevenție mai mult, cu atât nu cresc cazurile.

Premierul Ciucă solicită mobilizare totală în spitale în ianuarie pentru valul cinci al pandemiei.

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă: Este nevoie să identificăm de acum ceea ce avem nevoie pentru valul 5 și să demarăm toate elementele de contract pentru asigurarea medicamentelor, a serviciilor medicale în secțiile ATI.

Ministerul Sănătății îi pregătește pe medicii de familie pentru testarea pacienților cu simptome sau contacți ai celor confirmați pozitiv cu COVID. Se are în vedere și tratarea bolnavilor în ambulatoriu pentru a reduce presiunea în spitale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.