Acasă Extern Maria Zaharova, indignată de Recensământ: În Moldova are loc românizarea

Maria Zaharova, indignată de Recensământ: În Moldova are loc românizarea

0

„În Moldova are loc o românizare artificială şi forţată a populaţiei, cu o notabilă rusofobie”, a declarat purtătoarea de cuvânt oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

În cadrul unei conferințe de presă, Maria Zaharova a declarat că „românizarea a devenit o politică de stat a conducerii Moldovei, care are paşapoarte româneşti”, scrie Infotag.md.

„Cel mai odios aspect al ei este numirea în instituţiile de stat a unor persoane venite din Bucureşti, schimbarea numelui limbii moldoveneşti în limba română. Şi acum, o nouă propunere, să ne înscriem toţi ca români”, a remarcat Zaharova.

Potrivit diplomatului rus, unii experţi moldoveni susţin că scopul principal al Recensământului populaţiei este de a arăta că „în Moldova trăiesc nu moldoveni, ci români”.

„Cu toate acestea, conform rezultatelor Recensământului anterior (2014), peste 75% dintre cei intervievaţi s-au autoidentificat ca moldoveni, iar doar 7% – ca români. Se folosesc tot felul de metode. Sloganul „Sunt român. Vorbesc româneşte. Haideţi să corectăm statisticile” este activ promovat pe reţelele sociale din Moldova”, a spus Zaharova.

„Ce este asta în general? Suntem în secolul al XXI-lea? Aşa este determinat viitorul european al Moldovei?”, s-a indignat diplomatul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.