Acasă Extern Marea Britanie impune sancţiuni Belarusului: Au ajutat Moscova să atace Ucraina

Marea Britanie impune sancţiuni Belarusului: Au ajutat Moscova să atace Ucraina

0

Regatul Unit a anunţat că va impune sancţiuni Belarusiei pentru rolul său în invazia Ucrainei de către Rusia, transmite Sky News.

„Regimul Lukaşenko ajută şi încurajează în mod activ invazia ilegală a Rusiei şi va fi făcut să simtă consecinţele economice pentru sprijinul său pentru Putin. Nu va fi unde să se ascundă. Nimic – şi nimeni – nu este în afara mesei”, a declarat ministrul britanic de externe Liz Truss.

Şeful Statului Major din Belarus, generalul-maior Victor Gulevich, şi alţi trei miniştri adjuncţi ai apărării vor fi sancţionaţi, alături de două întreprinderi militare. Aceştia sunt: generalul-maior Andrei Burdyko, şeful logisticii forţelor armate din Belarus, general-maior Serghei Simonenko, şeful armamentului şi general-maior Andrey Zhuk, ministru adjunct al apărării.

Persoanele fizice nu vor putea călători în Regatul Unit, iar bunurile lor din Regatul Unit vor fi îngheţate.

Belarusul a luat parte la exerciţii militare comune cu Rusia în perioada premergătoare invaziei, iar unele trupe ruseşti au intrat în Ucraina de la graniţa cu Belarus.

Ucraina a mai spus astăzi că 300 de tancuri belaruse s-au adunat la graniţă.

Anunţând măsura, ministrul de Externe Liz Truss a declarat: „Îi provocăm dureri economice lui Putin şi celor mai apropiaţi lui. Nu ne vom odihni până când suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei nu vor fi restabilite.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.