Acasă Politic Maia Sandu: Săptămâna aceasta nu voi desemna un premier

Maia Sandu: Săptămâna aceasta nu voi desemna un premier

0

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat miercuri că în această săptămână nu va desemna niciun candidat pentru funcția de premier. Președinta a menționat că, de fapt, soluția pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate este în Parlamentul de la Chișinău, transmite SafeNews.md cu referire la ZdG.

În context, șefa statului susține că deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au formulat un document pe care urmează să-l prezinte în Legislativ spre aprobare, document prin care deputații din Parlamentul de la Chișinău, care îl vor semna, se vor angaja public să nu voteze cele două candidaturi care ar urma să fie propuse pentru funcția de prim-ministru, astfel încât să fie posibilă, potrivit Constituției, declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Declarațiile au fost făcute de președinta R. Moldova, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi”, de la postul TVR Moldova.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a declarat că va veni săptămâna viitoare cu un anunț în legătură cu următorul pas pe care ar urma să-l întreprindă în legătură cu declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.