Acasă Alegeri 2020 Maia Sandu obţine victorie în turul I, după procesarea a 99,67% din...

Maia Sandu obţine victorie în turul I, după procesarea a 99,67% din procesele verbale

0

După procesarea a 99,67% din procesele verbale, Maia Sandu l-a întrecut pe Igor Dodon, clasându-se pe locul unu. Potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor prezidenţiale, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate a acumulat 35, 96% din sufragii, iar candidatul independent, susţinut de Partidul Socialiştilor, – 32,74%, transmite SafeNews.md cu referire la tvrmoldova.md.

Pe locul trei s-a clasat candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, pentru care au votat 16,93% din alegători. Pentru candidata Partidului Politic Şor, Violeta Ivanov, au votat 6,51 %.

Candidatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a obţinut 3,26% din sufragii, iar candidatul Partidului Unităţii Naţionale, Octavian Ţîcu –2,01%. Pentru candidatul Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu au votat 1,38% din alegători, iar pentru candidatul Blocului electoral UNIREA, Dorin Chirtoacă, –1,19% din alegători.

La alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, au participat 1 214 718 alegători, rata constituind 42, 76%.

Potrivit Codului Electoral, în cazul în care niciunul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova nu a întrunit cel puţin jumătate din voturile alegătorilor care au participat la alegeri, se organizează al doilea tur de scrutin pentru primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea descreşterii numărului de voturi obţinute în primul tur. Al doilea tur de scrutin are loc la 2 săptămâni de la data primului tur de scrutin.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.