Acasă Alegeri 2020 Maia Sandu: Oamenii care au votat cu Renato Usatîi, sunt oameni care...

Maia Sandu: Oamenii care au votat cu Renato Usatîi, sunt oameni care își doresc schimbarea

0

Învingătoarea cursei electorale din 1 noiembrie, Maia Sandu, confirmă faptul că ieri, 2 noiembrie, a avut mai multe convorbiri cu contracandidații săi. Astfel de discuții vor urma și în zilele următoare pentru a vedea „cum putem să ne unim forțele și să scăpăm țara de Igor Dodon, să începem să facem ordine”, a declarat Maia Sandu, notează IPN.

„Eu le-am mulțumit liderilor acestor partide și oamenilor din aceste partide pentru sprijin și le-am solicitat să avem discuții în următoarele zile. Sper să-și facă cu toții timp ca să discutăm. Bineînțeles că este nevoie de mai multă muncă. Am muncit mult în primul tur, dar este nevoie de mai multă muncă, de mai multe argumente în special pentru cei care au ales să rămân acasă, care într-un fel sunt dezamăgiți de procesele democratice din Republica Moldova. Dar trebuie să-i convingem că doar așa se pot schimba lucrurile. Voi discuta cu toți acești oameni, cu liderii acestor partide ca să vedem cum reușim să mobilizăm cat mai multă lume la vot așa încât să atingem obiectivele comune”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chișinău.

Întrebată despre declarațiile lui Renato Usatîi în care acesta a menționat că a fost telefonat de către aceasta, Maia Sandu a afirmat că va avea o întrevedere cu liderul PN pentru a vedea dacă poate conta pe alegătorii primarului de la Bălți.

„Din înțelegerea noastră, oamenii care l-au votat pe domnul Usatîi sunt oameni care își doresc o schimbare alături de foarte mulți alegători. Respectiv, vom discuta și vom vedea cu domnul Usatîi această unitate a alegătorilor”, a precizat președinta PAS.

Referitor la contracandidatul său din turul doi, Igor Dodon, Maia Sandu l-a îndemnat să asigure caracterul liber și corect al alegerilor.

„Aceasta este responsabilitatea lor și am avut multe situații în alegerile de duminică ce dovedesc că guvernarea nu și-a făcut treaba. Am sesizat instituțiile statului, am depus peste 300 de sesizări și insistăm în continuare pe faptul că guvernul, autoritățile statului, trebuie să-și facă treaba și să nu ia partea unui candidat în aceste alegeri”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.