Acasă Politic Maia Sandu: „Nu medicii sunt de vină. PAS va acorda asistenţă cadrelor...

Maia Sandu: „Nu medicii sunt de vină. PAS va acorda asistenţă cadrelor medicale pentru a contesta în judecată „discriminarea la care au fost supuşi”

0

Liderul PAS şi fostul premier Maia Sandu a venit cu o reacţie faţă de ultimele declaraţii ale ministrului sănătăţii şi directorului ANSP, potrivită corora doar 29 de medici (din totalul de 390 de medici) s-au infectat cu coronavirus în timpul prestării serviciilor medicale, iar restul s-ar fi infectat pe cale comunitară. În acest sens, Maia Sandu anunţă că PAS este gata să ofere asistenţă juridică medicilor infectaţi pentru a contesta în instanţă discriminarea la care au fost supuşi de autorităţi.

„NU. Nu medicii sunt de vină. De vină sunt cei care gestionează această criză în cel mai prost mod posibil. De vină sunt Dodon, Chicu, Dumbrăveanu şi cei care acţionează împotriva sănătăţii medicilor şi a tuturor cetăţenilor. Aceştia au decis că doar 29 de medici din cei 390 infectaţi cu Covid-19 vor primi ajutorul de 16.000 de lei. Au decis că 361 de medici sunt de vină. Nu. De vină sunteţi voi. Iar medicii, cei care se sacrifică acum şi salvează vieţi, fără salarii, fără echipament de protecţie, fără condiţii de lucru, medicii sunt unica noastră speranţă”, a reacţionat Maia Sandu. 


Aceasta mai spune că autorităţile nu ar trebui să economisească bani pe medici, ci pe cheltuielile guvernării

„De ce e nevoie ca medicii să-şi publice salariile neschimbate pe martie ca voi să vă daţi seama că ele trebuie majorate? Nu înţelegeţi lucruri elementare fără ca toată ţara să strige într-o voce „Protejaţi medicii!”? Nu conştientizaţi că o majorare de 2 mii de lei pentru medicii de familie şi cei din asistenţa medicală urgentă este insuficientă? Sunteţi orbi? Surzi?”, a scris fostul premier pe pagina sa de Facebook.

Premierul îndeamnă guvernarea să majoreze salariile şi să aloce fonduri pentru ca spitaele să poată cumpăra cele necesare.

Maia Sandu mai anunţă că deputaţii PAS au expediat un demers în care au solicitat informaţii despre numărul de medici care au primit salarii majorate pe luna martie.

„Avem o bănuială rezonabilă că în spitalele cu o rată de infectare enormă nimeni nu a primit nimic. Vom cere explicaţii clare despre procedura de stabilire a modului de infectare şi a criteriilor în baza cărora au fost aleşi doar 29 de medici. Anunţ, pe aceasă cale, că PAS este gata să ofere asistenţă juridică personalului medical infectat pentru a contesta în instanţă discriminarea la care au fost supuşi medicii de autorităţi. Aştept mesajele dvs. în privat. Medicii nu au susţinerea autorităţilor. Însă întreaga ţară este alături de ei şi s-a unit pentru a da o mână de ajutor medicilor – prin donaţii, prin mâncare, prin echipamente. Dragi medici, asistenţi medicali, şoferi de ambulanţe, felceri, toţi cei care acum salvează vieţi – noi vă mulţumim şi promitem să continuăm să fim alături de voi pe toate căile”, mai spune Maia Sandu. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.