Acasă Politic Maia Sandu: Nu mai avem problema insuficienței de vaccin în R. Moldova

Maia Sandu: Nu mai avem problema insuficienței de vaccin în R. Moldova

0

Republica Moldova nu mai are problema insuficienței de vaccin anti-COVID-19, inclusiv datorită donațiilor pe care le-a primit din partea altor țări. O afirmație în acest sens a fost făcută de către președintele Maia Sandu, într-o intervenție live.

„Și astăzi a fost anunțată încă o donație de 100.000 de doze de vaccin din partea României. Astăzi am făcut publică și înțelegerea de a cumpăra de la autoritățile de la București cantitatea necesară de vaccin la prețul pe care l-a plătit UE. […] Tot aici am reușit, după aproape 3 luni de discuții cu compania Pfizer, să obținem un răspuns pe cantitate și pe prețul pe care ni-l pot oferi. E adevărat că vaccinul Pfizer va veni mai târziu. AstraZeneca este disponibil și imediat”, a adăugat Maia Sandu.

Potrivit Maiei Sandu, cât de repede vor fi ridicate restricțiile și moldovenii vor putea călători sau intra în țară, depinde de cât de multe persoane se vor vaccina. 

„Acum rămâne să-i convingem pe toți să se vaccineze pentru că aceasta înseamnă să salvăm vieți și să putem să redeschidem țara, să călătorim, să se revină la o activitate economică normală. Cu cât mai multă lume se convinge  de a se vaccina, cu atât mai repede restricțiile se vor ridica”, a declarat președintele Maia Sandu.

Timp de două luni, în Republica Moldova s-au imunizat 4% din populație.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.