Acasă Politic Maia Sandu: Încercăm să convingem PDM că alianța cu socialiștii este în...

Maia Sandu: Încercăm să convingem PDM că alianța cu socialiștii este în detrimentul R.Moldova

0

Maia Sandu anunță că deputații din opoziție încearcă să convingă reprezentanții Partidului Democrat că deciziile pe care le iau alături de PSRM „sunt în detrimentul țării și proceselor democratice”. O declarație în acest sens a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Întrebată despre posibilitatea formării unui nou Guvern în care nu se vor regăsi socialiștii lui Dodon, Maia Sandu a declarat că acest lucru este posibil doar cu voturile PDM.

Atât timp cât PD-ul alege să-l slujească pe Dodon acest lucru este mai puțin posibil. Cei care azi fac jocul lui Dodon ar trebui să-și schimbe atitudinea… Primul lucru este ca PD să renunțe să-l sprijine pe Dodon. Dacă acest lucru se întâmplă, lucrurile se pot discuta mai departe. Dacă nu se întâmplă, nu are rost să discutăm… Colegii poartă discuții. Încercăm să-i convingem că lucrurile pe care le fac sau deciziile pe care le iau sunt în detrimentul țării și proceselor democratice. Igor Dodon și socialiștii lucrează pentru campania electorală a lui Dodon, pentru interesele altei țări, dacă pornim de la modul cum se promovează acest acord cu Rusia, dar și apără clanurile mafiote”, a declarat liderul PAS.

Totodată, Maia Sandu a mai spus că dreapta politică trebuie să fie unită în următoarele alegeri prezidențiale.

Pe dreapta este nevoie să fim uniți, să conștientizăm că oponentul nostru comun este Igor Dodon, el este cel care reduce șansele semnificativ, șansele ca această tară să ajungă să trăiască bine. Din această perspectivă, este nevoie de acest front comun. Dacă comparăm situația din acest an cu cea din situația din 2016, riscurile mai multor candidați pe dreapta nu sunt așa de mari. PDM nu are un candidat așa cum avea Plahotniuc în 2016 pe care îl susținea masiv prin resurse administrative, televiziuni, bani și exista riscul ca din opoziție să nu ajungă nimeni în turul doi. Acum nu există acest pericol, dar trebuie să fim conștienți că Igor Dodon este oponentul și de el trebuie să scăpăm țara. Respectiv campania noastră trebuie să fie corectă, în special pe segmentul pro-european și să avem mesaje care bat în corupție, în adevărații corupții, în cei care sunt dușmanii cetățenilor”, a declarat ea.

DESCHIDE

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.