Acasă Politic Maia Sandu îl felicită pe noul Cancelar Federal, Olaf Scholz, și își...

Maia Sandu îl felicită pe noul Cancelar Federal, Olaf Scholz, și își exprimă recunoștința față de Angela Merkel

0

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj de felicitare noului cancelar al Germaniei Olaf Scholz. În același timp, președintele moldovean și-a exprimat recunoștința față de Angela Merkel.

„Bundestagul german a ales astăzi un nou Cancelar Federal – domnul Olaf Scholz. Îi transmit sincere felicitări și urări de succes cu acest prilej, și îmi exprim speranța într-o bună colaborare pe viitor, așa cum a fost mereu în relația cu Germania.Îmi exprim, totodată, recunoștința profundă față de doamna Angela Merkel, pe care am avut onoarea să o cunosc personal. Este Politicianul-model care, în cei 16 ani cât a fost Cancelar Federal, a condus cu înțelepciune și hotărâre propria țară, a dat tonul politicii europene și internaționale, dar și a reușit să fie prietenul unor țări aflate la începutul construcției democratice, precum Republica Moldova.Îi mulțumesc, în numele cetățenilor Republicii Moldova, pentru prietenie și pentru mâna de ajutor pe care Germania ne-a întins-o de fiecare dată în momentele grele, pentru proiectele comune dezvoltate în localitățile țării noastre și pentru susținerea puternică pe care ne-a oferit-o pe calea integrării europene. Danke, Frau Merkel!”, se arată în mesajul președintelui Maia Sandu. 

Amintim că, parlamentarii germani l-au ales astăzi, 08.12.2021, pe social-democratul Olaf Scholz ca nou cancelar, punând capăt celor 16 ani de guvernare ai Angelei Merkel şi deschizând calea unui guvern de coaliţie pro-european care a promis să stimuleze investiţiile în zona verde. 

Scholz, în vârstă de 63 de ani, care a ocupat funcţia de vicecancelar şi ministru de finanţe în guvernul Merkel, a obţinut o majoritate clară de 395 de voturi de la parlamentarii din camera inferioară a Bundestagului.

Olaf Scholz a depus jurământul în faţa lui Bärbel Bas, preşedintele Bundestag-ului. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.