Acasă Politic Maia Sandu este sigură că Igor Dodon nu a ajuns la etapa...

Maia Sandu este sigură că Igor Dodon nu a ajuns la etapa la care să poată controla totul

0

Preşedintele Republicii Moldova încă nu a ajuns la etapa în care să poată controla toată republica, însă şeful statului îşi doreşte acest lucru. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA de către liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate Maia Sandu.

„Dodon nu a ajuns încă la etapa la care să poată să controleze toate ţara şi să înfricoşeze pe toată lumea. E clar că asta îşi doreşte. Nici Plahotniuc nu şi-a impus voinţa şi controlul în câteva luni. I-a luat ceva timp prin care să se facă de temut. Cert e că astăzi Igor Dodon nu reuşit să construiască încă sistemul de terorizare pe care îl avea Plahotniuc. Dar Igor Dodon prezintă un pericol pentru sistemul democratic, pentru instituţiile statului, şi justiţia. Clar, omul vrea să construiască un regim precum era pe timpul lui Plahotniuc”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii Punctul pe AZi.

Ce ţine de o eventuală coaliţie cu Partidul Democrat, pentru a-l opri pe Igor Dodon şi PSRM, Maia Sandu declară că deputaţii din opoziţie au discuţii cu PD, însă în acest moment, PD nu este dispus să iasă din majoritatea pe care o formează cu PSRM.
„Din câte cunoaştem, PD nu este gata astăzi să părăsească majoritatea pe care o formează cu PSRM şi să susţină un alt guvern, care să reprezinte  electoratul pro european. Asta este situaţia”.Un alt moment care ar împiedica o eventuală majoritate parlamentară din care să nu facă parte PSRM este relaţia dintre PD şi Pro Moldova, spune Maia Sandu.„, mai spune Maia Sandu.Înţelegem că există animozităţi între PD şi Pro Moldova, există şi foarte multe speculaţii, nu ştiu dacă e adevărat, că unii ar merge în partea cealaltă contra bani. Lucrurile sunt tare complicate, dar e clar că trebuie să scăpăm de Igor Dodon, iar alegerile din toamnă sunt cea mai bună modalitate”

Sursa:TVR Moldova

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.