Acasă Politic Maia Sandu, despre gruparea lui Platon: ”Sunt și judecători, și procurori. Numele...

Maia Sandu, despre gruparea lui Platon: ”Sunt și judecători, și procurori. Numele au ajuns la procuratură, însă nu vedem acțiuni”

0

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon ar avea grupări de oameni în mai multe instituții ale statului care-l ajută să-și realizeze schemele. Printre aceștia s-ar enumera chiar și judecători și procurori. O spune președintele R.Moldova Maia Sandu care a precizat că numele respective au ajuns la ajuns și la procuratură, însă nu vedem din păcate nicio acțiune.

„În gruparea lui Platon sunt și judecători, și procurori, sunt și oameni din alte instituții publice și din afara instituțiilor publice. Așa funcționează așa grupări, nu există doar o persoană care să poată pune la punct și să realizeze toate aceste scheme. Din păcate în aceste grupări sunt oameni care ar trebui să facă justiție. (…) Eu am niște informații, suspiciuni pe care Procuratura ar trebui să le verifice. Sunt sigură că acele nume au ajuns și la procuratură și nu vedem din păcate nicio acțiune”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni televizate. 

Întrebată dacă printre aceste nume se regăsește și procurorul general Alexandr Stoianoglo, șefa statului a exizat să răspundă, însă a precizat că așteaptă ca Stoianoglo să facă ordine în instituție. 

Maia Sandu a precizat, repetat, că a avut mai multe discuții cu procurorul general Alexandr Stoianoglo, în cadrul cărora și-a expus nedumerirea față de faptul că nu există progrese pe cazurile de corupție mare, subliniind faptul că dacă nu va demosntra rezultate, atunci ar trebui să plece.

„Procurorul general trebuie să demonstreze rezultate. Dacă nu le demonstrează nu văd de ce ar rămână în funcție un om care nu reușește. Să ne demonstreze că poate…”, a avertizat președintele. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.