Acasă Social Mai mulți preoți, printre care și episcopul de Bălți și Fălești, Marchel,...

Mai mulți preoți, printre care și episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, au fost diagnosticați cu COVID-19

0

Un arhiereu, un diacon și doi preoți din Bălți au fost infectați cu noul tip de coronavirus și sunt internați în Spitalul Clinic din localitate. Declarația a fost făcută pentru portalul jurnal.md de către episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, care a confirmat totodată că și el este infectat cu noul coronavirus.

Episcopul Marchel a mai spus că s-a autoizolat după ce a văzut că are febră și tușește, iar mai apoi testul a arătat că are COVID-19. Clericul a evitat să ne spună în ce condiții s-a infectat, dar a precizat că a fost ultimul dintre preoții din Bălți internați în spital.

Potrivit lui, starea de sănătate a preoților este satisfăcătoare. Totuși, episcopul recunoaște că are și momente de îngrijorare legate de o eventuală evoluție a infecției și recomandă populației să se păzească de coronavirus.

La mijlocul lunii mai, episcopul Marchel promova una dintre cele mai des întâlnite teorii ale conspirației cu referire la COVID-19 și vaccinarea populației.

Atunci, el a lansat un mesaj video în care îndemna creștinii să nu accepte vaccinarea împotriva virusului, întrucât pandemia ar fi fost inventată pentru cipizarea forțată. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.