Acasă Politic Macron a numit un nou ambasador al Franței în R. Moldova

Macron a numit un nou ambasador al Franței în R. Moldova

0

Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, a numit un nou Ambasador al Franței în Republica Moldova. Este vorba despre diplomatul Graham Paul, care îl va înlocui pe ex-ambasadorul Pascal le Deunff, care și-a încheiat mandatul la misiunea diplomatică franceză de la Chișinău.

„Domnul Graham Paul, ministru plenipotențiar de clasa a II-a, este numit ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Franceze în Republica Moldova, în locul domnului Pascal Le Deunff, chemat la alte funcții”, se arată în decretul semnat de șeful statului francez, Emmanuel Macron, la 5 iulie 2021.
Absolventul IEP Bordeaux lasă postul de ambasador de la misiunea diplomatică a Franței din Reykjavik, Islanda, pe care l-a ocupat din 2017, pentru a veni la Chișinău pentru un mandat de 4 ani.
Anterior, Paul a reprezentat Franța în Camerun, Germania, Statele Unite (Consulatul din Chicago) și Japonia.
Actualul Ambasador al Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff, își încheie mandatul la Chișinău. La 16 septembrie, diplomatul a fost decorat de președinta Maia Sandu cu Ordinul de Onoare „pentru meritele sale deosebite în îmbunătățirea relațiilor dintre țările noastre”.

De asemenea, oficialul a fost decorat cu medalia „Meritul diplomatic” clasa întâi, cea mai înaltă distincție a Ministerului de Externe, de către viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, pentru impulsul semnificativ înregistrat în ultima perioadă în relațiile moldo-franceze.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.