Acasă Extern Lukașenko: Ne pregătim de război, vorbesc despre asta deschis

Lukașenko: Ne pregătim de război, vorbesc despre asta deschis

0

Președintele Alexandr Lukașenko susține că Belarus se pregătește pentru război. Liderul de la Minsk a făcut declarația în timpul unei călătorii într-un oraș din Belarus, transmite agenția de stat „Belta”, citată de „Meduza”.

„Nu credeți pe nimeni că noi vrem să luptăm. Ne pregătim de război, vorbesc despre asta deschis. „Dacă vrei pace, pregătește-te de război” – nu eu am inventat asta. Acest lucru este foarte corect spus”, a declarat Lukașenko, scrie newsmaker.md

Potrivit acestuia, în Belarus sunt pregătite unități relevante, iar trupelor le sunt furnizate diferite tipuri de arme și echipamente.. El a adăugat că Belarus nu amenință pe nimeni: „Nu trebuie să amenințăm pe nimeni. Nu vrem pământul altcuiva. Să nu dea Domnul să procesăm asta”.

menționăm că Parlamentul European îl acuză pe Alexandr Lukașenko că a luat parte la invazia pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina prin furnizarea munițiilor și echipamentelor trupelor ruse, precum și deportarea forțată a copiilor ucraineni.

Alexandr Lukașenko a spus anterior că autoritățile din Belarus sunt gata să ofere teritoriul lor pentru o nouă ofensivă a trupelor ruse în Ucraina. El a mai susținut că este gata să intre în război, dacă Ucraina ataca Belarus. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.