Acasă Extern Lukaşenko: Dacă vreţi pace, pregătiţi-vă pentru război

Lukaşenko: Dacă vreţi pace, pregătiţi-vă pentru război

0

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a negat joi că recentele manevre militare din ţară ar fi avut ca ţintă Ucraina şi a respins „teoriile conspiraţiei” privind desfăşurările forţelor armate belaruse la graniţă, relatează Reuters.

Vorbind la o reuniune cu liderii militari, care a marcat sfârşitul inspecţiilor militare instantanee desfăşurate în această lună, Lukaşenko a mai spus că nu poate exclude o „agresiune” împotriva Belarusului din partea unor „vecini”, fără a specifica cine ar putea fi aceştia, transmite SafeNews.md cu referire la ziare.com.

„Dacă vreţi pace, pregătiţi-vă pentru război”, a adăugat Lukaşenko, precizând că manevrele militare s-au limitat la teritoriul belarus şi nu au ameninţat pe nimeni altcineva.

În ultimele săptămâni, Belarusul a anunţat o serie de activităţi militare, inclusiv verificări ale nivelului de pregătire şi o nouă desfăşurare de trupe ruseşti în ţară. Manevrele i-au făcut pe oficialii ucraineni să sugereze că Rusia ar putea plănui un nou atac asupra Kievului folosindu-se de teritoriul belarus, aşa cum a făcut, fără succes, în primele zile ale războiului său din Ucraina.

Lukaşenko l-a primit luni la Minsk pe Vladimir Putin, o vizită rară în străinătate pentru liderul de la Kremlin. Deplasarea lui Putin a provocat temeri că ar încerca să convingă Belarusul să se alăture campaniei sale militare din Ucraina, lucru pe care Lukaşenko a refuzat să-l facă până în prezent.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că ipotezele privind astfel de planuri sunt „nefondate” şi „stupide”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.