Acasă Economic London Globe: Rothschild îl va acționa pe Dodon în judecată la New...

London Globe: Rothschild îl va acționa pe Dodon în judecată la New York pe subiectul Aeroportului Chișinău

0

Președintele moldovean, Igor Dodon, va deveni subiectul unor în acțiuni juridico-legale internaționale cu privire la viitorul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), scrie London Globe. Avocații Hillmont Partners din Londra și Ucraina, reprezentanții lui Nathan Rothschild se pregătesc să inițieze o acțiune internațională împotriva lui Igor Dodon. Ei spun că Dodon, „a încălcat grav dreptul internațional și convențiile bilaterale”. Procesul se va desfășura la New York. 

Dodon înaintează tot mai mult pe calea de a deposeda investitorii de AIC, din care au făcut un succes internațional. Sunt voci care afirmă că el dorește să reia aeroportul cu orice preț pe care ar urma să-l plătească. Dodon afirmă că investitorii nu au investit nimic în aeroportul din Chișinău, însă au câștigat miliarde din această întreprindere, scrie London Globe.

Sunt însă voci care contrazic aceste afirmații. Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) este una dintre cele mai populare întreprinderi din Republica Moldova. Datorită Avia Invest aeroportul a devenit unul dintre cele mai dezvoltate resurse din CSI, scrie London Globe. Acesta are un terminal nou. 16 transportatori se folosesc de serviciile aeroportului, deservind 38 de direcții. Aeroportul a deservit 3 milioane de pasageri anul trecut. R. Moldova este una dintre cele mai sărace țări din CSI și are nevoie de asistență financiară, de aceea este dependentă de Banca Mondială, Fondul Monetar Internațional și, acum, Organizația Mondială a Sănătății.

Astăzi, joi, 23 aprilie, Parlamentul RM va decide dacă va plăti toate înțelegerile de concesionare a AIC.

Dacă Parlamentul va decide să rețină banii, experții juridici spun aceasta va fi încălcare gravă a acordului de concesionare. Refuzul a-și onora obligațiunile, îl va implica pe Igor Dodon într-un litigiu internațional.

Acum, Avocații Hillmont Partners din Londra și Ucraina se pregătesc să inițieze o acțiune internațională împotriva lui Igor Dodon. Ei spun că Dodon, „a încălcat grav dreptul internațional și convențiile bilaterale”. Procesul se va desfășura la New York.

Auditorii și anchetatorii companiei analizează documentele complexe pentru a găsi neregulile.

„Mulți dintre moldoveni consideră că aceasta este o bătălie juridică titanică cu un singur câștigător posibil – compania investițională. Există temeri că Guvernul nu va suferi doar o pierdere financiară colosală, dar va și umili R. Moldova pe plan internațional”, scrie London Globe.

Aeroportul Internațional Chișinău a fost cumpărat de la Avia Invest de către Nathan Rothschild prin intermediul companiei NR Investments din Insulele Anglo-Normande.   

sursa: deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.