Acasă Politic Litvinenco: Guvernul pe care și-l dorește Igor Dodon este, de fapt, o...

Litvinenco: Guvernul pe care și-l dorește Igor Dodon este, de fapt, o butaforie

0

Guvernul pe care și-l dorește Igor Dodon este, de fapt, o butaforie. De această părere este deputatul PAS Sergiu Litvinenco. Afirmația a fost făcută după ce ieri, liderul PSRM, a spus că unul dintre scenariile politice pentru a ieși din criza politică ar fi ca „Maia Sandu să înainteze încă o dată un candidat care să nu fie votat, dar nu poate înainta pe altcineva potrivit hotărârii CCM, decât pe cel înaintat de majoritate și atunci nu se întâmplă nimic, nici referendum, nici anticipate, va fi un guvern interimar până în 2023”, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.md.

Potrivit deputatului, guvernul dorit de Dodon nu ar fi unul real, ci unul care să fie instalat doar pentru a nu se ajunge la anticipate. 

„Atunci când Dodon spune că poate lăsa țara doi ani fără guvern, iese la iveală un lucru evident – guvernul pe care-l dorește Dodon este de fapt o butaforie. Adică nu este un guvern real care să guverneze țara (nu mai spun să guverneze responsabil și în folosul oamenilor), ci este guvern care se dorește de a fi învestit doar pentru a nu se ajunge la anticipate. ”Frăția penalilor” a făcut acest scut deoarece se teme de propriii cetățeni și, mai ales, de decizia pe care o vor lua aceștia la alegeri”, scrie Litvinenco pe pagina sa de Facebook. 

Amintim că, ieri, în cadrul unei emisiuni Dodon spunea că unul dintre scenariile socialiștilor constă în faptul că Maia Sandu refuză să execute hotărârea CCM. „În scenariul doi am putea fi cu acest guvern interimar fără numirea unui prim-ministru, fără anticipate timp de 2 ani, până la alegeri ordinare. Un astfel de scenariu este posibil, pentru că președintele nu are posibilitatea să dizolve parlamentul dacă nu întrunește normele constituționale. Conform normelor constituționale ea înaintează încă o dată un candidat care să nu fie votat, dar nu poate înainta pe altcineva potrivit hotărârii CCM, decât pe cel înaintat de majoritate….și atunci nu se întâmplă nimic, nici referendum, nici anticipate, va fi un guvern interimar până în 2023”, a menționat liderul PSRM. 

În acest context, ținem să amintim că Dodon anterior insista pe alegeri anticipate. Acesta spunea că PSRM este gata pentru orice scenariu politic ar urma, fie că e vorba de votarea unui candidat la funcția de prim-ministru sau nevotarea acestuia și organizarea anticipatelor.

La scurt timp după aceste declarații, Dodon avea printre scneariile sale unul sigur: alegeri anticipate în luna iunie. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.