Acasă Politic Litvinenco, după hotărârea CC: ” Poate constitui un început pentru resetarea sistemului”

Litvinenco, după hotărârea CC: ” Poate constitui un început pentru resetarea sistemului”

0

O decizie corectă, perfect constituțională! Este reația membrului PAS, Sergiu Litvinenco, și-a exprimat mulțumirea față de decizia de azi a Înaltei Curți cu privire la patru membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

„Este o decizie corectă, perfect constituțională. Legea contestată a fost votată în prima lectură fără a exista hotărârea Guvernului prin care s-a propus proiectul de lege și care poate constitui un început pentru resetarea sistemului”, a declarat Litvinenco.

Precizâm că Curtea Constituțională a declarat neconstituționale prevederile din articolul I, punctul 1 din Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii.

Astfel, Consiliul Superior al Magistraturii revine la componența numerică cu 12 membri, dintre care trei membri din rândul profesorilor titulari.

Examinând sesizarea, Curtea a revigorat prevederile Legii privind Consiliul Superior al Magistraturii, în redacția de până la modificarea din decembrie 2019, și a anulat hotărârea Parlamentului prin care au fost numiți în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii cei patru profesori titulari de drept: Elena Belei, Carolina Ciugureanu-Mihăiluță, Valentina Coptileț și Ion Crețu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.