Acasă Politic Litvinenco despre alianța Dodon-Plahotniuc-Șor: ”Se încerca instaurarea unei guvernări care nici într-un...

Litvinenco despre alianța Dodon-Plahotniuc-Șor: ”Se încerca instaurarea unei guvernări care nici într-un caz nu venea de la cetăţeni/popor, ci de la o coalizare banditească”

112
0
ads

Situația de astăzi, când se încearcă fie învestirea unui nou guvern, fie organizare de alegeri parlamentare anticipate, ar semnăna „aproape la indigo” cu ceea ce se întâmpla la finele anului 2015 – începutul anului 2016. Asta susține deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco.

„Când Plahotniuc, printr-o postare la 3 noaptea, a zis că vine să „fericească” oamenii Moldovei prin implementarea „terapiei de șoc”.Atunci, ca și acum, se încerca instaurarea unei guvernări care nici într-un caz nu venea de la cetăţeni/popor, ci de la o coalizare banditească și butaforică a deputaților în Parlament.
Aceasta în fond înseamnă uzurpare a puterii de stat. Când nu se guvernează în baza mandatului pe care-l oferă poporul – adevăratul deținător al suveranității naționale potrivit art.2 alin.(1) din Constituție –, ci pentru că așa vrea „mușchiul” cuiva. În 2015-2016 era Plahotniuc, acum este gruparea Dodon-Plahotniuc-Șor”, compară legislatorul.

În opinia lui Litvinenco, acum este important „să redăm puterea de stat în mâinile poporului, ale alegătorului”.

„Altfel, putem avea un deja-vu și, respectiv, să călcăm din nou pe grebla „oligarhică”, ajungând la recapturarea statului aşa cum a fost între 2016 şi 2019…”, avertizează Sergiu Litvinenco.

Menționăm că PAS optează pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate și președintele Maia Sandu a înaintat-o a doua oară pe Natalia Gavrilița la funcția de premier, după ce aceasta a acumulat zero voturi în Parlament la prima încercare de învestitură a Guvernului.

Decretul prezidențial a fost atacat la Curtea Constituțională de către socialiștii care au încropit o majoritate parlamentară cu Partidul Șor și transfugi democrați și au propus-o pe Mariana Durleșteanu pentru funcția de premier.

Înalta Curte va examina astăzi, 23 februarie, sesizarea PSRM.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

adv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here