Acasă Justiţie Litvinenco anunță că nu a discutat cu omologul său din Israel solicitarea...

Litvinenco anunță că nu a discutat cu omologul său din Israel solicitarea de extradare a lui Ilan Șor în R.Moldova

0

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, anunță despre faptul că nu a discutat cu omologul său din Israel solicitarea de extradare a lui Ilan Șor. Potrivit oficialului, de acest caz se ocupă alte autorități din Ierusalim.

Fiind întrebat dacă în cadrul vizitei în Israel și întrevederii cu ministrul justiției, Gideon Sa’ar, a fost abordată și situația privind o posibilă extradare a lui Ilan Șor în R.Moldova, Litvinenco a dat un răspuns negativ.

Nu am discutat cazuri concrete. Este o precizare importantă, pentru că Ministerul Justiției din Statul Israel nu are competențe legale cu privire la anumite cazuri. Procedura de extradare este în lucru în cadrul autorităților competente din Statul Israel”, a spus ministrul.

Acesta a precizat că „R.Moldova a făcut adresările în conformitate cu actele juridice internaționale și autoritățile Statului Israel urmează să se expună conform acestor acte juridice internaționale”.

Amintim că deputatul fugar Ilan Șor, președintele Partidului „ȘOR”, condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și dat în căutare internațională, a fost surprins duminică, 9 ianuarie curent, plimbându-se print-un mall din Israel. Șor a fost filmat de un moldovean stabilit în Israel, iar imaginile au fost publicate pe o rețea de socializare.

Ulterior, Ministerul Justiției a anunțat printr-un comunicat de presă că Sergiu Litvinenco, și secretarul de stat al Ministerului Justiției, Iulian Rusu, s-au aflat într-o vizită la Ierusalim unde au avut o întrevedere cu viceprim-ministrul, ministrul Justiției al Statului Israel, Gideon Sa’ar. Oficialii au discutat despre consolidarea cooperării moldo-israeliene în diverse domenii, schimbul de experiență privind reforma justiției și colaborarea în cazurile de asistență juridică dintre Republica Moldova și Statul Israel.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.