Acasă Diverse Lista celor mai bune universități din lume în anul 2023

Lista celor mai bune universități din lume în anul 2023

0

Cea mai bună universitate din lume este… Harvard, cu referire la datele oferite de Web Ranking Universities, ediția lunii ianuarie 2023. Potrivit acestora, clasamentul celor mai bune instituții de învățământ superior cuprinde preponderent universități din SUA.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an, transmite SafeNews.md cu referire la realitatea.md.

Indicatorii luaţi în calcul de ratingul Web of Universities (Webometrics):

  • 50 % – vizibilitatea – numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universităţii le primeşte de la terţe părţi;
  • 10 % – transparența – numărul total de citări;
  • 40 % – excelenţa – calitatea articolelor ştiinţifice publicate în reviste internaţionale cu impact ridicat, aflate în primele 10 % cele mai citate într-un anumit domeniu.

Cele mai bune universități din lume

Cele mai bune universități din Europa

Cele mai bune universități din America de Nord

Cele mai bune universități din America de Sud

Cele mai bune universități din Asia

Cele mai bune universități din Oceania

Cele mai bune universități din Africa

Cele mai bune universități din regiunea arabă

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.