Acasă Politic Lideri ai Blocului „Victorie”, afiliat lui Ilan Șor, riscă să fie cercetați...

Lideri ai Blocului „Victorie”, afiliat lui Ilan Șor, riscă să fie cercetați pentru trădare de patrie, conform noilor prevederi ale Codului Penal

0

Organizatorii întrunirilor și congresului Blocului „Victorie”, desfășurate la Moscova, riscă să fie trași la răspundere în conformitate cu proaspetele modificări ale Codului Penal privind trădarea de patrie. Este declarația șefului Comisiei parlamentare pentru securitate, deputatul PAS, Lilian Carp, care susține că după promulgarea amendamentelor, procurorii pot recurge la ancheta propriu-zisă, scrie ziua.md.

”După promulgare, legea intră în vigoare și, nemijlocit, acțiunile care au loc se încadrează deja prin tragerea la răspundere. Odată cu promulgarea legii ele se încadrează în noua lege. Procurorii trebuie să aplice legea. Se spune foarte clar că organizatorii care acționează în interesul altui stat și întreprind măsuri de destabilizare a situației politice vor cădea sub incidența legii și vor fi trași la răspundere. Legislația a fost modificată pentru a preveni asemenea situații. Dacă dispare Șor, nu înseamnă că Federația Rusă nu va găsi alți actori”, a declarat deputatul PAS Lilian Carp în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Realitatea.

Săptămâna trecută, majoritatea PAS a votat în lectură finală, cu 55 de voturi, proiectul privind modificarea articolului din Codul Penal ce se referă la trădarea de patrie. Parlamentarii guvernării susțin că au venit cu mai multe „clarificări” și au indicat exact că, de acum încolo, trădarea de patrie este exprimată și prin trecerea de partea inamicului pe timp de război, spionaj, divulgarea secretului de stat și acordarea de ajutor în vederea desfășurării unei activități ostile împotriva securității statului.

Astfel, acordarea de ajutor unui stat străin va putea fi considerată „o formă suplimentară de trădare de patrie, cu caracter alternativ”, iar acest lucru se va exprima inclusiv prin organizarea de campanii de dezinformare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.