Acasă Extern Letonia a desemnat Rusia stat care sprijină terorismul: Răspunsul Moscovei

Letonia a desemnat Rusia stat care sprijină terorismul: Răspunsul Moscovei

0

Letonia a desemnat Rusia ca fiind un stat care sprijină terorismul. O decizie în acest sens a fost luat de Seim, legislativul de la Riga.

Într-un comunicat, parlamentul leton a cerut Uniunii Europene să limiteze eliberarea de vize turistice cetățenilor ruși și belaruși.

”Rusia oferă sprijin și finanțare pentru regimuri și organizații teroriste de mulți ani, direct și indirect, ca cel mai mare furnizor de arme pentru regimul Assad din Siria și ca executant, cum ar fi otrăvirea familiei Skripal sau doborârea avionului MH-17. 

În Ucraina, Rusia a ales o tactică similară, crudă, imorală și ilegală, folosind arme și muniții imprecise și interzise la nivel internațional, vizând brutalitatea disproporționată împotriva civililor și a locurilor publice. 

Rusia folosește suferința și intimidarea ca instrument în încercările sale de a demoraliza poporul și forțele armate ucrainene. Seimul recunoaște violența Rusiei împotriva civililor, care este urmărită în scopuri politice, ca fiind terorism și Rusia ca o țară care sprijină terorismul, și invită alte țări cu o gândire similară să exprime o astfel de opinie” scrie Seimul în declarația sa.

Drept răspuns, Rusia a declarat că ar putea lua măsuri de natură economică, de exemplu interzicând tranzitul, a declarat pentru RIA Novosti senatorul rus Serghei Țekov.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.