Acasă Uncategorized Le Pen câștigă teren în fața lui Macron în cursa prezidențială, arată...

Le Pen câștigă teren în fața lui Macron în cursa prezidențială, arată ultimul sondaj

0

Marine Le Pen, principala adversară a lui Emmanuel Macron în alegerile prezidențiale din Franța ce vor avea loc luna aceasta, continuă să câștige teren în fața actualului președinte, potrivit ultimului sondaj publicat în ziarul Le Monde, informează Reuters.

Sondajul Ipsos Sopra Steria Cevipof arată că Macron ar urma să primească 26,5% din voturi în primul tur al alegerilor ce se va desfășura pe 10 aprilie, în timp ce Le Pen ar fi preferată de 21,5% din alegători.

Le Pen câștigă teren în fața lui Macron în cursa pentru alegerile prezidențiale
Marine Le Pen a recuperat 5 procente față de Macron în ultimele două săptămâni. Foto: Profimedia Images

În sondajele anterioare, realizate în perioada 21-24 martie, diferența dintre cei doi candidați era de 10,5% (Macron: 28%, Le Pen: 17,5%), ceea ce înseamnă că lidera partidului de extremă dreapta a recuperat peste 5 procente în două săptămâni.

În turul doi, programat pentru 24 aprilie, Macron ar urma să câștige alegerile cu 54% din voturi, potrivit aceluiași sondaj.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.