Acasă Extern Lavrov: Operațiunile nu vor fi oprite în timpul negocierilor

Lavrov: Operațiunile nu vor fi oprite în timpul negocierilor

0

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că intervențiile ruse nu vor înceta în perioada negocierilor. „Noi nu putem păstra pe teritoriul Ucrainei infrastructura militară care amenință securitatea Federației Ruse”, a declarat acesta în cadrul conferinței de astăzi. Întrebat despre „implicarea armelor nucleare”, Lavrov spune că „discuțiile sunt pornite de occidentali” și amintește despre doctrinele militare stabilite.

„Este foarte rău când oamenii mor, mai ales civilii, oamenii, femeile, cum se întâmplă și în timpul operațiunii noastre speciale care are menirea să pună punct oricărui război care ar putea avea loc pe teritoriul Ucrainei.
Din nou partea ucraineană a găsit motiv ca negocierile să fie amânate. Cu siguranță, aceasta se întâmplă la indicațiile de la Washington, nu am dubii că această țară nu este una independentă. Dar totuși negocierile trebuie să aibă loc.
Eu nu voi expune acum detaliat punctele care vor fi examinate, ele în mare parte sunt cunoscute. Noi nu mai puteam admite ca din partea Ucrainei să vină amenințări în direcția țării noastre. Aceste amenințări se găsesc în doctrinele actualului regim de la Kiev și, desigur, râvnirea de neoprit în NATO”, a declarat oficialul rus.

„Noi am prezentat poziția noastră la runda anterioară de negocieri, urma partea ucraineană să vină cu propriile condiții în runda aceasta. Operațiunile nu pot fi oprite în perioada negocierilor, din motiv că noi nu putem păstra pe teritoriul Ucrainei infrastructura militară care amenință securitatea Federației Ruse”, a mai spus acesta.

Întrebat de jurnaliști referitor la „posibilitatea de implicare a armelor nucleare de Rusia” în caz de escaladare a conflictului, Lavrov răspunde că „occidentalii sunt cei care vorbesc despre aceasta” și amintește de doctrinele militare stabilite.

Vezi mai jos discursul integral.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.