Acasă Extern La o zi după ce și-a anunțat retragerea, Rodrigo Duterte spune că...

La o zi după ce și-a anunțat retragerea, Rodrigo Duterte spune că fiica sa va candida pentru a-i lua locul

0

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a anunțat că fiica sa va candida la prezidențialele din 2022 pentru a-l succeda în funcție, relatează Reuters. Anunțul a fost făcut în cadrul unui interviu susținut imediat după ce controversatul președinte și-a anunțat retragerea din politică, sâmbătă.

În prezent, Sara Duterte-Carpio este primărița orașușui Davao, al treilea cel mai mare oraș al țării. În ciuda spuselor tatălui ei, Duterte-Carpio s-a înscris, sâmbătă, în cursa pentru un nou mandat de primar.

Conform presei filipineze, Duterte a declarat că fiica sa va candida la președinție în 2022, alături de senatorul Christopher Go, care va candida la vicepreședinție. Go este un apropiat al lui Duterte.

Purtătoarea de cuvânt a fiicei lui Duterte a declarat, însă, că are „doar informațiile care au apărut în presa locală”.

Observatorii politici spun că este crucial pentru Duterte să aibă un succesor loial care să-l protejeze de posibile acțiuni în instanță după încheierea mandatului – fie în țară, fie la Curtea Penală Internațională – în situația în care administrația pe care a condus-o se face vinovată de nenumărate crime comise în războiul său împotriva drogurilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.