Acasă Extern La Haga se discută despre mandatul de arest pentru Putin

La Haga se discută despre mandatul de arest pentru Putin

0

Tribunalul de la Haga a inclus pe ordinea de zi subiectul arestării lui Putin. Potrivit unui reportaj realizat de ТСН, procesul este unul simplu.

Un mandat de arest pe numele liderului rus ar urma să fie emis de către Curtea Internațională de Justiție din Haga, iar acesta va fi ușor de obținut, spun jurnaliștii din țara vecină.

Juristul Alexandr Knop, care a apărat la Haga interesele mai multor dictatori, a declarat că nu crede că Putin va fi adus în Țările de Jos pentru a fi interogat înainte de a se termina războiul.

Cu toate acestea, juristul a explicat cum Putin poate fi totuși tras la răspundere.

”Procurorul-șef, dacă el crede că au fost comise crime de război și acuzațiile le pot lega de armata rusă și de comandamentul acesteia, poate cere judecătorilor să emită un mandat internațional de arestare. În primul rând, aceasta nu necesită prezența inculpatului în sala de judecată. În plus, proba necesară pentru o astfel de decizie este nesemnificativă în comparație cu procesul în sine”, a explicat avocatul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.