Acasă Social La Bălți a fost reluată circulația trenurilor: Rutele vizate

La Bălți a fost reluată circulația trenurilor: Rutele vizate

0

Trenurile diesel care circulă pe direcțiile Bălți-Rogojeni, Bălți-Ungheni și Bălți-Ocnișa au revenit pe rute astăzi, 2 august. Cu o săptămână în urmă, ele au fost scoase din cauza stării tehnice precare. Informația că trenurile au revenit pe linie a fost confirmată de șeful secției linii din Bălți, Alexei Kruglii, transmite SafeNews.md cu referire la noi.md.

El a spus că o scrisoare corespunzătoare a sosit deja de la Chișinău.

La sfîrșitul săptămînii trecute, în grup feroviarilor din Moldova de pe Facebook a apărut informația că trenurile interurbane își vor relua activitatea începînd de luni, 2 august, deși o confirmare oficială a acestor date deocamdată nu există. 

lexandru Slusari, fost deputat al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), care a criticat activitatea administrației întreprinderii de stat „Calea Ferată a Moldovei”, a declarat că trenul Bălți-Ungheni va înceta să circule din 26 iulie.

Cu toate acestea, după cum a raportat CFM, trenurile diesel au încetat să circule din Bălți în toate cele trei direcții.

Directorul general al căii ferate, Oleg Tofilat, a explicat atunci că acest lucru se datorează stării tehnice precare a două trenuri care deservesc trei rute, acestea trebuind să fie scoase de pe linie pentru reparații.

Potrivit directorului căii ferate, a fost nevoie de o săptămână pentru a le repara, dar aceasta înseamnă doar menținerea stării trenurilor dizel și acest lucru nu va rezolva complet problema.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.