Acasă Politic Krasnoselski s-a pronunţat în favoarea intensificării dialogului cu Chişinăul

Krasnoselski s-a pronunţat în favoarea intensificării dialogului cu Chişinăul

522
1

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-a pronunţat în favoarea intensificării dialogului cu Chişinăul. El a declarat acest lucru miercuri, la o întrevedere cu şeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch.

„În pofida probabilităţii mai mult decât modeste de a organiza o întâlnire a participanţilor în formatul „5+2” în viitorul previzibil, din cauza dificultăţilor în relaţiile dintre ţările garante, procesul de negocieri cu Moldova ar trebui să continue. 

Eficienţa lucrului grupurilor de experţi este în prezent redusă, aşa că este necesară intensificarea activităţii formatului „5+2”, cu contacte în modul „1+1”. 

Pur şi simplu nu avem dreptul să justificăm inacţiunea prin absenţa întâlnirilor în format „5+2″”, a spus liderul de la Tiraspol.

Reprezentantul OSCE s-a exprimat şi în favoarea „regularităţii contactelor de lucru”, subliniind că „evaluează pozitiv şi susţine orice formă de dialog constructiv” dintre Chişinău şi Tiraspol.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

  1. Probabil că cea mai bună soluție este 11, dar primul pas să-l facă Tiraspolul. Să respecte legislaația RM, Constituția ei. Ei au provocat separatismul în 2 septembrie 1990, ei acum sunt datori să-și retragă ambițiile. Viața a demonstrat că RM dorește pace cu toși vecinii. Avaria de la Cernobîl, actualii refugiati din Ucraina a demonstrat că ,,RM deși e un stat mic, dar are un suflet MARE,,….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here