Acasă Uncategorized Krasnoselski: Depozitul cu muniţii este o problemă în special a Rusiei

Krasnoselski: Depozitul cu muniţii este o problemă în special a Rusiei

0

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a confirmat că datoria Transnistriei pentru gazul rusesc a atins „o sumă imensă – aproximativ 7 mlrd. dolari”. Potrivit Infotag, el a afirmat acest lucru într-un interviu acordat agenţiei de ştiri ruse „Novosti”.

„În principiu, Transnistria nu renunţă la datorie, adică suntem gata să plătim pentru ceea ce am consumat. Aceasta este poziţia noastră, este clară şi sinceră.

Suntem gata să plătim orice sumă, pe care o putem plăti. Nu este vorba să plătim pentru o zi, un an sau doi. Procesul datoriilor este destul de lung. Principalul lucru este că există un acord pentru a face acest lucru. Avem un acord”, a spus Krasnoselski.

Potrivit lui, problema datoriei este „o chestiune de negocieri între Moldova şi Rusia, Gazprom şi Moldovagaz, este un subiect comercial”.

Întrebat dacă este posibil să se utilizeze scoaterea muniţiilor din depozitele de la Cobasna (asupra căreia insistă RM) drept un compromis în negocierile cu Chişinăul, Krasnoselski şi-a exprimat opinia că „este imposibil să speculăm cu privire la acest lucru”.

„În primul rând, depozitul cu muniţii este o problemă mai presus de toate a părţii ruse. Rusia este proprietarul acestor muniţii şi probabil trebuie să discutăm cu proprietarul. Dar, în ceea ce priveşte partea noastră, după luarea unei decizii în acest sens, vreau să mă familiarizez cu ea.

Deoarece în spatele acestei decizii există o chestiune de siguranţă, siguranţă tehnologică, siguranţă a mediului. La urma urmei, acestea nu sunt jucării pentru copii, muniţie, bombe aeriene.

Avem nevoie de avizul experţilor cu privire la ce trebuie să facem. Să le scoatem – deci unde să le ducem mai departe? Şi dacă să le distrugem, cum să facem acest lucru? La urma urmei, există multe localităţi în jur. Şi Cobasna este situată la patru kilometri de Ucraina.

Nu totul poate fi distrus la faţa locului, în plus, în cazul bombelor aeriene, acest lucru este inacceptabil. Dacă este distrus la faţa locului, trebuie construită o instalaţie de reciclare. Mai întâi trebuie să ajungem la o înţelegere. Să trecem de la sloganuri la treabă, să înţelegem cum. Lăsaţi specialiştii ruşi să ne spună cum”, a spus el.

Potrivit lui, „la urma urmei, trebuie mai întâi să existe răspunsuri la toate întrebările, inclusiv siguranţa de mediu şi tehnologică, iar apoi să se procedeze la implementarea practică, dar până acum, în afară de conversaţii, nu se aude nimic”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.