Acasă Diverse Krasnoselski: Deciziile de la Chișinău ne afectează bunăstarea

Krasnoselski: Deciziile de la Chișinău ne afectează bunăstarea

0

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a acuzat din nou autorităţile moldoveneşti de toate necazurile Transnistriei, menţionând că multe decizii ale Chişinăului „nu sunt întâmplătoare şi afectează cu bună ştiinţă bunăstarea transnistrenilor”.

Potrivit Infotag, el a afirmat acest lucru într-un interviu acordat ziarului „Pridnestrovie”, acuzând Chişinăul că blochează livrarea în regiune, în special, a unor „maşini agricole, echipamente pentru fabricarea echipamentului individual de protecţie (şi aceasta, în perioada în care era în toi pandemia de coronavirus), monede comemorative şi mărci poştale, produse alimentare (ouă, carne), medicamente, îngrăşăminte”.

Potrivit acestuia, în procesul de negocieri, „din partea Moldovei niciun fel de fapte concrete, niciun fel de disciplină de parteneriat, nici un fel de iniţiative sau cel puţin îndeplinirea înţelegerilor la care s-a ajuns anterior”.

„Chiar în respingerea propunerilor noastre politicienii moldoveni n-au o abordare sistemică, unanimitate de opinii şi decizii.

Noi, pe de altă parte, ne angajăm să dialogăm şi să rezolvăm paşnic toate problemele presante.

Deşi, desigur, este dificil să reacţionezi calm atunci când la graniţă sunt reţinute mărfuri ce sunt aşteptate să intre în republică, inclusiv din cele semnificative din punct de vedere social”, a spus liderul de la Tiraspol, exprimându-şi speranţa că „situaţia din procesul de negocieri se va schimba totuşi ulterior în bine”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.