Acasă Extern Kârgâzstanul îşi îndeamnă cetăţenii să-şi limiteze călătoriile în Rusia

Kârgâzstanul îşi îndeamnă cetăţenii să-şi limiteze călătoriile în Rusia

0

Ministerul de Externe al Kârgâzstanului îşi îndeamnă cetăţenii să-şi amâne călătoriile nenecesare în Rusia, după atacul de la sala de concerte din Moscova care a fost atribuit imigranţilor din regiunea Asiei Centrale.

Evenimentele au sporit sentimentul anti-imigranţi deja existent în Rusia, în special faţă de muncitorii din ţările predominant musulmane din Asia Centrală, scrie News.ro.

Un bărbat născut în Kârgâzstan a fost plasat marţi în arest preventiv, fiind acuzat că a oferit cazare celor patru presupuşi atacatori, care sunt de origine tadjică. Cei patru şi alte trei persoane de origine tadjică suspectate de complicitate se află, de asemenea, în arest preventiv.

Organizaţia jihadistă Statul Islamic a declarat că este responsabili pentru atac şi a publicat imagini video ale masacrului, în care a ucis 139 de persoane şi a rănit 182. Gruparea nu l-a identificat pe niciunul dintre atacatori.

Pe de altă parte, videoclipurile şi fotografiile difuzate online par să arate cum suspecţii au fost torturaţi de forţele de ordine după ce au fost prinşi. Kremlinul a refuzat să comenteze pe această temă, iar mulţi politicieni ruşi i-au lăudat pe agenţii de securitate implicaţi în arestări.

Sute de mii de persoane din Tadjikistan, Uzbekistan şi Kârgâzstan lucrează în Rusia, iar unii au declarat deja că a devenit mai dificil pentru ei să-şi desfăşoare viaţa aici. Unii pasageri, de exemplu, refuză să urce în taxiuri cu şoferi tadjici.

În avertismentul emis săptămâna aceasta, Ministerul de Externe din Kârgâzstan îi îndeamnă pe cetăţeni să viziteze Rusia doar dacă este necesar şi, dacă o fac, să se asigure că au asupra lor toate documentele necesare în permanenţă şi să respecte ordinele legale ale Poliţiei ruse.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.