Acasă Istorii din spatele culisei Jurnalist, despre CLASAREA dosarului dublelor identități în cazul lui Vlad Plahotniuc și...

Jurnalist, despre CLASAREA dosarului dublelor identități în cazul lui Vlad Plahotniuc și Vaja Jhashi: ”O nouă mare rușine marca Stoianoglo”

0

Penibil! Sfidător! O nouă mare rușine marca Stoianoglo! Este reacția jurnalistului Alexandru Cozer, cel care de fapt a și semnalat în premieră despre acele ilegalități. Mai mult decât atât, potrivit jurnalistului Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a decis să nu-l condamne pentru identitate falsă în primul rând pe Vaja și abia apoi pe Plahotniuc, li asta pentru că ultimul contează mult mai puțin în contextul actual.

Îmi pare tare rău că presa de la Chișinău titrează astăzi că „Procuratura a clasat dosarul lui Plahotniuc pentru dublă identitate”.
Nu, dragi colegi! Nu asta e primordial. Primordial că Procuratura astăzi a clasat dosarul pentru dublă identitate a lui Vaja Jhashi!Haideți să fim un pic mai atenți și să vedem că în comunicatul Procuraturii sunt două identități false trecute: Vladislav Novak și Alexandr Reznik.
Primul e Plahotniuc, al doilea e Vaja Jhashi.
Insist pe acest aspect pentru că eu sunt cel care a dezvăluit în premieră aceste lucruri, a scris Cozer pe o rețea de socializare.

În continuare, potrivit jurnalistului, accentul trebuie pus pe Vaja.

De ce e mult mai important Reznik decât Novak aici? Pentru că în timp ce Plahotniuc mai are niște dosare și e fugar, Vaja e bine-mersi aici și face tot ce vor mușchii lui.
Vaja deține monopol la exporturile de cereale, spre exemplu, controlând portul de la Giurgiulești.
V-ați mirat când prețul la ulei s-a dublat în ultimele luni?
Întrebați-l pe Vaja de ce e așa, pentru că el e monopolist și aici.
V-ați revoltat de mișcările din jurul exporturilor de grâu?! La Vaja întrebările…accentuiază Cozer.

Cozer susține că Vaja e un vechi partener al lui Plahotniuc care a gestionat și gestionează cel mai probabil și astăzi o parte din banii oligarhului.

Așadar, Stoianoglo a decis să nu-l condamne pentru identitate falsă în primul rând pe Vaja și abia apoi pe Plahotniuc. Ultimul contează mult mai puțin în contextul actual.

Jurnalistul a ținut să comenteze și motivul potrivit căruia Procurorii au decis clasarea dosarului, precizând că este unul penibil.

Argumentul Procuraturii, precum că nu a văzut infracțiune aici și că cei doi nu și-ar fi utilizat pașapoartele false, e penibil.
Păi dacă nu și le-au utilizat, de ce de doi ani de zile ne tot anunțați prin comunicate că l-ați dat în căutare și pe Vladislav Novak?
Și de unde ma rog știți voi că nu le-au folosit?
Sau chiar de ar fi așa, dacă eu îmi fac un pașaport cu a doua identitate, în mod absolut ilegal, și nu îl folosesc, nu am comis nicio infracțiune?!
Penibil! Sfidător! O nouă mare rușine marca Stoianoglo!, conchide Cozer.

Precizăm că la sfârșitul zilei de vineri, 7 mai, Procuratura a publicat un comunicat de presă în care informează despre faptul că cauza penală, inițiată de Procuratura Anticorupție la 29 octombrie 2019 pe faptul pretinselor acțiuni ilegale ale angajaților Agenției Servicii Publice la documentarea dublelor identități ale unor persoane, a fost clasată.

Totodată, instituția preciza că considerentele pe care s-a întemeiat această soluție au avut la bază, printre altele faptul că, respectivele acte codificate, fără a fi transmise titularilor, din lipsă de necesitate, au fost nimicite de către subiectul abilitat cu împuterniciri de efectuare a activității speciale de investigații și la solicitarea căruia au fost confecționate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.