Acasă Extern Italia a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID

Italia a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID

0

Italia a început luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid-19 populației din categoriile vulnerabile, ce reprezintă aproximativ trei milioane de persoane, conform indicațiilor Comitetului Tehnico-Științific italian, relatează agenția EFE. Primele persoane care vor primi doza suplimentară sunt persoanele imunodeprimate, cele care au fost supuse unui transplant și anumiți pacienți oncologici, au anunțat recent comisarul pentru urgențe sanitare, generalul Francesco Paolo Figliuolo, și ministrul sănătății, Roberto Speranza, transmite SafeNews.md cu referire la Agerpres.

În următoarea etapă a treia doză va fi administrată persoanelor în vârstă de peste 80 de ani, rezidenților din căminele de bătrâni și personalului sanitar.

Începerea administrării acestei doze suplimentare survine într-un moment în care în Italia situația epidemiologică s-a stabilizat, această țară cu peste 60 de milioane de locuitori înregistrând în ultimele 24 de ore 3.838 de noi cazuri de Covid-19 și 24 de decese asociate acestei boli.

Certificatul sanitar Covid-19, obligatoriu pentru toți angajații

Italia este prima țară membră a UE care a decis să instituie certificatul sanitar Covid-19 obligatoriu pentru angajați, atât în sectorul public cât și în cel privat, măsură ce se va aplica din 15 octombrie.

Până în prezent au fost vaccinați cu schema completă 40.916.433 de rezidenți din Italia, reprezentând 75,76% din populația în vârstă de peste 12 ani.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) examinează în prezent posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid-19. 

Dar în contextul răspândirii variantei Delta mai contagioase a coronavirusului, mai multe state membre ale UE au decis administrarea acestei doze pentru categoriile vulnerabile fără a mai aștepta concluziile EMA.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.